Lekker bakken voor Pasen. En deze Tulband voor Pasen is een SUPER leuke en lekkere cake om te serveren bij de koffie en thee. In de tulband zijn chocolade eitjes verstopt en wie vind het nu niet leuk om die in een plakje terug te vinden. De cake is smeuïg en luchtig. Een heerlijke traktatie die makkelijk te maken is.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Smeer de tulband vorm in met boter en bestuif hem dan met bloem. Dat doe je door een eetlepel bloem in de vorm te scheppen en deze dan rond te draaien en te kloppen, zodat de bloem overal zit. Vervolgens schud je het restant bloem uit de vorm.
2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem
Beslag maken
Mix de boter met de suiker en het zout, ongeveer drie minuten op gemiddelde snelheid.
150 gram boter, 150 gram suiker, ⅛ theelepel zout
Meng de eieren er één voor één door heen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen.
3 eieren
Voeg ook het vanille-extract toe. Mix nog één minuut.
1 theelepel vanille-extract
Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix alles door tot het net gemengd is.
150 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder
Schep het beslag in de tulband vorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de paaseitjes over het beslag.
8 paas eitjes
Bakken
Zet de tulband in de oven en bak gedurende 60 minuten.
Haal uit de oven en laat vijf minuten op een rooster licht afkoelen.
Haal de cake vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen.
TIP Voor nog meer paas sfeer vul je de binnenkant na het bakken en afkoelen van de cake met chocolade-eitjes.
NOTES
1. Wil je een tulband voor Pasen maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - Chocolade-eitjesVarieer naar hartenlust in smaak, puur, melk en wit. Gebruik geen chocolade-eitjes met zachte vulling.3. - Alternatieven
Bloem en bakpoeder - Je kunt bloem en bakpoeder ook vervangen door 150 gram zelfrijzend bakmeel.
4. - Check op gaarheid Check of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er droog uit, dan kun je de cake uit de oven halen.5. - Oven Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 160 °C. Bij een heteluchtoven is 140 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. - Bewaren
Kamertemperatuur - Pak de cake in aluminiumfolie en bewaar hem drie dagen bij kamertemperatuur.
Diepvries - Je kunt de cake ook invriezen. Eerst aluminiumfolie om de cake en vervolgens stop je alles in een plastic zak. De cake blijft drie dagen goed.
Niet - Cake is niet lekker uit de koelkast dus bewaar hem daar niet.
7. - Voedingswaarde Uit deze cake kun je 8 plakjes snijden. De voedingswaarden zijn per plakje cake.