Ben je op zoek naar een makkelijk, 15 minuten recept, budget-vriendelijk en waarmee je een lekkere pasta kunt maken? Dan heb je geluk! Met Pasta Kruidenroomkaas met gerookte makreel en prei, kun je eenvoudig een heerlijk, smaakvol gerecht maken. Kom eens kijken hoe je het klaar kunt maken - je zult versteld staan van hoe eenvoudig het is! De romige saus, gerookte makreel, heerlijke groente en pasta maken dit een heerlijk recept voor de hele familie.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
Proef dan en breng op smaak met zout en peper.
zout en peper
Meng de penne met het makreel prei mengsel.
Garneer met verse peterselie en dien meteen op.
peterselie
NOTES
1. Gerookte makreelfilet - Graatloze, gerookte makreel is het allermakkelijkste om te gebruiken in dit recept. Je kunt ook makreel uit blik gebruiken voor dit recept.2. Restje over? Eet het de volgende dag als pasta salade voor de lunch.3. Hou de kooktijd aan. Zou je de saus langer sudderen dan wordt hij te dik.4. Vervangers
Slagroom: Je kunt ook crème fraîche of zure room gebruiken.
Makreel: Vervang door gerookte zalm of garnalen.
Penne: In dit gerecht kun je het vervangen door tagliatelle, of fusilli.
5. Bewaren
Koelkast - Restjes Pasta kruidenroomkaas kun je in de koelkast in een luchtdichte doos twee dagen bewaren.
Diepvries - Je kunt dit invriezen in een diepvriesdoos of zak en zo maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen -
Zet een pan op het vuur en doe de pasta in de pan met een extra scheut olijfolie. Terwijl je roert warm je de pasta op laag vuur.
Je kunt het ook in de oven opwarmen. Doe de Pasta met Makreel en Kruidenroomkaas in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en verarm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.