Appel Perziken Crumble - Een warme zoete appel perzik vulling en een knapperige kruimel topping. Dit is een perfect dessert. Serveer met een bolletje vanille-ijs en je hebt een heerlijk toetje.
4 eetlepelsperziksapuit blik of appelsap bij verse perziken
Topping
100grambloem
50gramroomboterin kleine blokjes (+ boter om de bakjes in te vetten)
50gramsuiker
4eetlepelshavermout
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de ovenschaal in met boter.
Fruitlaag
Schil de appels en haal de kern eruit.
2 Appels
Snij de appel in kleine blokjes.
Snij ook de perziken in kleine stukjes.
2 perziken
Topping
Maak de topping door de bloem met de boter tussen je vingers fijn te wrijven tot je grove korrels hebt.
100 gram bloem, 50 gram roomboter
Vervolgens meng je de suiker en havermout door het botermengsel.
50 gram suiker, 4 eetlepels havermout
Roer de perziken door het appelmengsel (verdeel de perziken daarbij over de schaaltjes).
Besprenkel met perzik sap
4 eetlepels perziksap
Dek het fruitmengsel af met de topping.
Zet in de oven en bak 30 minuten.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Perziken - Gebruik verse perziken, schil en pit verwijderd en in blokjes gesneden. Of neem perziken uit blik zoals ik deed. Dit recept is geschikt voor vers, diepvries of perziken uit blik.3. Oven - Als je een oven met boven- en onderwarmte gebruikt, stelt je de temperatuur in op 180 °C In een heteluchtoven is 160 °C voldoende.4. Opslag
Voorbereiden koelkast (ongebakken)- Snijd de appels in blokjes en leg ze een paar minuten in citroenwater zodat ze niet verkleuren. Voeg de perziken en het sap toe. Dek af en bewaar maximaal twee uur in de koelkast. Maak de crumble topping en bewaar deze apart van het fruit in de koelkast. Verdeel de topping vlak voor het bakken over de appel perzik crumble
Diepvries (ongebakken) - Bereid het voor, maar bak het niet. Doe alles in de ovenschaal, wikkel het in twee lagen plastic folie en vervolgens in een diepvrieszak. Je kunt het zo maximaal 1 maand bewaren. Daarna kun je het direct uit de diepvries bakken (verhoog de baktijd naar 40 minuten en dek de schaal de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie).
Gebakken - Bewaar geen gebakken appel perziken crumble. De topping wordt dan drassig en dat is niet erg lekker.
5. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per portie, ervan uitgaande dat dit 4 personen gegeten wordt en is exclusief ijs.