Een heerlijke frisse salade van krieltjes, op smaak gebracht met specerijen. Lactose en gluten vrij bijgerecht voor de bbq.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Rusttijd 1 uuruur
Porties 6personen
calorieën 314kcal
Ingrediënten
1kgkrieltjes
3eetlepelswitte wijn azijn
1eetlepelmosterd
1theelepelzout
snufjepepergemalen
125mlolijfolieextra vierge
10stengelsbieslook
10takjespeterselie
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Was de krieltjes en maak ze goed schoon.
Doe de krieltjes in een grote pan met water (zorg dat de krieltjes net onderstaan).
Breng de krieltjes aan de kook en laat 15 minuten koken.
Giet de aardappels af en laat een 5 tot 10 minuten staan, tot je ze net met je handen kunt aanraken.
Snij de krieltjes doormidden en doe in een schaal.
In een tweede schaal meng je de azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing die je op smaak brengt met zout en peper.
Schenk de dressing over de nog warme krieltjes en meng alles goed door.
Laat de salade, afgedekt met plastic folie, koud worden in de koelkast.
Snij de bieslook en peterselie fijn.
Meng de kruiden net voor het serveren door de aardappelsalade.
NOTES
Door de krieltjes 5 minuten te laten staan voordat je ze doorsnijdt worden ze droog en krijg je geen vochtige aardappels. En natuurlijk is het ook beter voor je vingers (anders verbrand je ze zeker)
Door de dressing toe te voegen aan de warme aardappels, trekken de smaken beter in de salade.
Voeg de verse kruiden net voor het serveren toe. Zo is je salade heerlijk vers en ziet het er lekker fris uit.