Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza met spinazie, feta en pijnboompitten (vegetarisch)
Andréa
Pizza hoeft echt niet ongezond te zijn. dit recept met spinazie feta en pijnboompitten bewijst het tegendeel. Een vegetarische pizza waar je dol op gaat zijn.
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Porties
1
pizza
calorieën
814
kcal
Ingrediënten
Pizza saus:
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
sjalotje
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
400
mL
passata
▢
1
theelepel
suiker
▢
Italiaanse kruiden
zoals: basilicumtijm, rozemarijn
▢
laurierblaadje
▢
zout en peper
naar smaak
Bereiding pizza
▢
pizzabodem
kant en klaar of zelfgemaakt
▢
Tomatensaus:
zie hierboven
▢
200
gram
feta
▢
250
gram
spinazie
▢
8
cherry tomaten
▢
3
eetlepels
pijnboompitten
▢
1
eetlepel
taliaanse kruiden
▢
zout en peper
naar smaak
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Tomatensaus:
Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
In een steelpannetje verwarm je de olijfolie.
Voeg daaraan het uitje en de knoflook toe.
Bak 3 minuten of net zolang tot de ui glazig is en voeg de passata en suiker toe. Leg de kruiden op de saus en breng aan de kook.
Zet dan het vuur laag en laat alles, onder af en toe doorroeren 10 minuten sudderen.
Haal de kruiden uit de saus en proef.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Bereiding pizza:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Leg de bodem voor je neer.
Smeer het pizzadeeg in met de saus.
Verhit 1 eetlepel olie in de pan.
Was de spinazie en roerbak deze met aanhangend water gedurende 2 minuten.
Laat de spinazie goed uitlekken.
Verdeel de spinazie en de feta over de pizza.
Halveer de cherry tomaten en verdeel ze over de kaas.
Strooi daar wat pijnboompitten overheen.
Breng op smaak met Italiaanse kruiden.
Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de oven.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen