Roer het zout en peper door de rode kool met appeltjes en serveer.
¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
NOTES
1. Appels: Geschikte appels voor de rode kool zijn Elstar, Jonagold of Cox.2. Variaties
Spekjes: Bak wat spekjes uit en voeg die toe aan de rode kool voor een hartige smaak.
Appels: Vervang de appels door peren. Heel anders en erg lekker.
Rozijnen: Ook lekker laat een handjevol rozijnen meestoven met de rode kool.
Ovenschotel: Verdeel de rode kool na het stoven over de bodem van een ovenschotel en bedek met aardappelpuree. Bak in de oven (220 °C) tot de puree goudbruin is.
3. Bewaren Koel de rode kool met appeltjes snel af voordat je hem bewaart.
Koelkast: Doe de rode kool in een afgesloten, luchtdichte doos en bewaar 2 tot 3 dagen in de koeling.
Diepvries: De rode kool kun je bewaren in een diepvrieszak of doos. Zo blijft hij tot 3 maanden goed.