Eenpanspasta met Tomaat en Basilicum, dit gerecht zal je versteld doen staan. Want dit Italiaanse gerecht is heel eenvoudig, budgetvriendelijk en de smaken zijn subliem. En dat in maar 15 minuten met maar één pan. Dit recept, met de smaak van de zoete sappige tomaten en frisse basilicum, is een familie favoriet. Maak het vandaag en proef die heerlijke smaken uit Italië op je bord.
Leg de spaghetti in de saus en schenk de kippenbouillon erop.
400 gram spaghetti, 1 liter kippenbouillon
Laat aan de kook komen en zet het vuur laag.
Laat nu 8 tot 10 minuten sudderen. 8 minuten wanneer je spaghetti al dente wilt, 10 minuten voor een zachtere spaghetti.
Zet het vuur uit en roer de Parmezaanse kaas door het gerecht.
60 gram Parmezaanse kaas
NOTES
1. Tips Eenpanspasta -
Niet elke pan is namelijk even geschikt. Gebruik een brede, niet te hoge pan. Bij voorkeur een hapjespan. Gebruik geen koekenpan, want die heeft schuine randen en ook geen diepe pan, want dan verdampt de bouillon niet voldoende en wordt de spaghetti te gaar.
Zet de pan op een grote pit, heel belangrijk, want is je pit te klein dan wordt de bodem van de hapjespan niet helemaal warm en dan is de spaghetti aan de buitenkant van de pan niet gaar.
2. Spaghetti - een Italiaanse pasta, een lange dunne ronde pastasliert. Gebruik een droge pasta, anders is de kooktijd te lang en wordt je pasta te zacht. Je kunt de pasta vervangen door elke andere soort kleine pasta (zoals penne). Pas hierbij de kooktijd aan, zoals die op de verpakking door de fabrikant is weergegeven.3. Tomatenblokjes - Gebruik tomatenblokjes uit blik omdat deze de optimale smaak hebben. Je zou gezeefde tomaten (of passata) kunnen gebruiken.4. Meer groenten? - Voeg blokjes courgette, paprika of champignons aan de saus toe voor extra groente.5. Roer regelmatig door, dan wordt alles tegelijk gaar.6. Te dunne of te dikke saus?
Zet het vuur laag, anders wordt de saus te dik. Wordt de saus toch te dik, voeg dan wat extra water toe.
Is de saus te dun, zet het vuur dan uit na het koken van de spaghetti, roer de Parmezaanse kaas erdoor en laat 5 minuten staan.
7. Bewaren
Koelkast: Bewaar in een afgesloten doos tot maximaal 3 dagen.
Diepvries: Doe de spaghetti in een diepvriesdoos of zak en bewaar tot 2 maanden.
Opwarmen : Voeg voor het opwarmen 4 eetlepels water toe aan de spaghetti, zodat hij niet droog wordt. Op het fornuis, terwijl je omroert op gemiddeld vuur. Of afgedekt in de oven bij 180 °C gedurende 20 minuten.
8. De weeergegeven voedingswaarde is per portie, uitgaande dat de eenpanspasta met tomaat en basilicum met vier personen wordt gegeten.