Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde rijkgevulde lasagne soep
Andréa
Een slanke soep, die je snel en makkelijk maakt met dit lekkere recept. Met kipgehakt, veel groenten, mozzarella en ricotta.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Soep
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
calorieën
431
kcal
Ingrediënten
Lasagne soep
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
sjalotje
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
300
gram
kipgehakt
▢
2
theelepels
italiaanse kruiden
▢
750
ml
kippenbouillon
▢
750
ml
water
▢
500
ml
passata
▢
1
laurierblaadje
▢
3
lasagnevellen
Topping
▢
125
gram
mozzarella
fijngehakt
▢
75
gram
ricotta
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verhit de olie in een koekenpan en bak het sjalotje tot het glazig is. Dat duurt ongeveer 3 minuten.
1 eetlepel olie,
1 sjalotje
Doe de knoflook erbij en roerbak 30 seconden mee.
2 teentjes knoflook
Voeg het kipgehakt toe aan de pan en bak tot het bruin en rul is.
300 gram kipgehakt
Voeg aan de pan de kruiden, bouillon, water en passata toe. Roer goed door en leg er een laurierblaadje op.
2 theelepels italiaanse kruiden,
750 ml kippenbouillon,
750 ml water,
500 ml passata
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
Haal het laurierblaadje uit de soep.
1 laurierblaadje
Breek de lasagnevellen in grote stukken en laat ze 15 minuten meekoken.
3 lasagnevellen
Ondertussen meng je de mozzarella met de ricotta.
125 gram mozzarella,
75 gram ricotta
Verdeel de kaas over de soepkommen.
Schenk de soep over de kaas en serveer meteen.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen