In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bietenwraps.
Om de wraps makkelijk te rollen, verwarm je ze in een schone koekenpan op gemiddeld gedurende 10 seconde. Haal ze dan uit de pan en je kunt ze makkelijk de juiste vorm geven.
2. Ketjap -
Gebruik Ketjap Manis of Ketjap Medja voor dit recept. Dat geeft een heerlijke zoete smaak aan de ketjapkip. Heb je alleen Japanse of lichte sojasaus, maar wil je toch een zoet smaakje. Voeg dan 2 eetlepel honing toe aan 80 ml sojasaus.
Een nadeel met het koken met sojasaus is dat het snel aanbrandt. Om dit te voorkomen doe je een deksel op de pan als de kip nog niet gaar is. Zo krijgt het de heerlijke ketjapsmaak zonder het aanbranden. De laatste minuut haal je de deksel van de pan en laat je de saus (als dat nog nodig is), verder inkoken tot hij om de kip kleeft.
3. Vlees - Om de maaltijd lekker makkelijk te houden zijn gesneden kipblokjes gebruikt. Maar natuurlijk kun je ook kipfilet of kiphaasjes in kleine blokjes snijden. Ga je voor vegetarisch? Vervang de kip door vegetarische kip stukjes.4. Zaden verwijderen - Om een frisse vulling te krijgen voeg je komkommer, tomaat en sla toe. Zowel de komkommer en tomaat bevatten zaden die ervoor zorgen dat de vulling nat en slap wordt. Daarom haal je ze eruit voor je ze toevoegt. Hoe doe je dat makkelijk:
Komkommer - Schil de komkommer en halveer hem verticaal. Met de achterkant van een lepel schraap je de zaden er nu makkelijk uit. Snij vervolgens in blokjes.
Tomaten - De tomaten snij je in vieren en verwijder de zaden met een theelepel. Snij vervolgens de rest van de tomaat in kleine blokjes.
5. - BewarenWanneer de vulling in de wraps zijn gevouwen kun je ze niet meer bewaren. De groenten en de wrap wordt dan slap. Maar heb je ketjapkip over dan:
Koelkast - Bewaar afgedekt in de koelkast gedurende 2 dagen.
Diepvries - In een afgesloten diepvriesdoos of zakje blijft de ketjapkip 2 maanden goed in de diepvries. Ontdooi in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm op laag vuur terwijl je roert in een koekenpan met een beetje olie.
6. De aangegeven voedingswaarde is per portie, er vanuit gaande dat iedere persoon twee wraps eet.