Carpaccio Wrap Hapjes zijn heerlijke elegante feestelijke hapjes om te maken voor een feestje! Ze zijn makkelijk te maken, goed voor te bereiden, zien er geweldig uit en hebben een heerlijke smaak. Dit fingerfood hapje was binnen een paar minuten op, toen ik het serveerde bij mijn laatste feestje.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Koeltijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Keuken Overige keukens
Porties 32hapjes
calorieën 42kcal
Ingrediënten
4wraps
4eetlepelsHeksenkaas
70gramrucola
300gramcarpaccio
50grampijnboompittengeroosterd
30gramParmezaanse kaasgeschaafd
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Leg een wrap voor je neer en bestrijk de hele wrap met de Heksenkaas.
4 wraps, 4 eetlepels Heksenkaas
Verdeel hierover een handjevol rucola.
70 gram rucola
Beleg met ¼e deel van de carpaccio.
300 gram carpaccio
Bestrooi het vlees met pijnboompitten en de kaas.
50 gram pijnboompitten, 30 gram Parmezaanse kaas
Rol op en verpak in plastic folie. Leg minimaal een uur in de koelkast.
Herhaal dit voor alle wraps.
Snij de wraps in kleine stukjes en bedek met folie tot gebruik. Serveer met prikkers.
NOTES
1. - Tortilla wraps
Heerlijke naturel tarwetortilla's zijn gebruikt voor dit recept. Maar je kunt ook kiezen voor een meergranen wraptortilla die een wat meer nootachtige smaak heeft.
Verwarmen – Door de tortilla kort te verwarmen in een droge koekenpan, kun je beter rollen, zonder dat ze scheuren. Ze hoeven niet heet te zijn, een beetje warm (5 tot 10 seconden op gemiddeld vuur) is voldoende.
2. Vervangers -
Gebruik in plaats van Heksenkaas, groene pesto of truffel mayonaise
In plaats van rundercarpaccio kun je ook flinterdun gesneden kalfsfricandeau gebruiken. Elegant en lekker.
3. Zwanger? - Eet geen Carpaccio! Ook baby’s en mensen met een zwakke gezondheid kunnen beter geen gerechten met rauw vlees eten.4. Plastic folie – Door de wraps in plastic te rollen en een uur in de koeling te bewaren, zullen de smaken goed mengen en blijft de wrap in vorm.5 – Bewaren
Koeling – De koude wraps met tonijn kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
Diepvries – Deze wraps kun je niet invriezen.
6. - De weergegeven voedingswaarde is per wrap. Eet je het als lunch, dan is de voedingswaarde per wrap: voedingswaarde * acht.