Slowcooker Stoofvlees met pruimen is comfort food met een herfst tintje. De Mediterrane smaken van de saus, een goed stuk rundvlees en gedroogde pruimen maken dit gerecht tot het ultieme comfort food recept. Dit makkelijke recept ga je echt lekker vinden!
700gramrunderlappenin blokjes van 2 x 2 cm gesneden
100gramGedroogde pruimen
4teentjes knoflookuitgeperst
200mlwater
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe wat olie in de pan en voeg de uien, wortel en tomatenpuree toe. Roerbak 3 minuten op gemiddeld vuur tot de uien glazig zijn. Haal met een schuimspaan uit de pan en doe in de slowcooker.
Voeg nu het vlees toe aan de pan en bak tot het vrijwel dichtgeschroeid is (het hoeft niet gaar te zijn), ongeveer 5 minuten. Doe de inhoud van de pan in de slowcooker.
700 gram runderlappen
Schenk hier water bij en schep de knoflook en pruimen in de crockpot.
100 gram Gedroogde pruimen, 4 teentjes knoflook, 200 ml water
Doe het deksel op de pan en zet 6 tot 8 uur op lage temperatuur.
NOTES
1. Runderlappen - Gebruik runderlappen, hachee vlees of riblappen voor de beste hachee. Dit vlees heeft veel stooftijd nodig en daardoor heeft het de tijd om alle smaken goed op te nemen en tegelijkertijd heerlijk mals te worden.2. Tomatenpuree - Om de smaak te verdiepen. Maar zorg ervoor dat je het op de juiste manier gebruikt. Om het zijn heerlijke rijke en lichtzoete smaak te geven, moet je het minimaal 2 minuten bakken.3. Grotere portie? Bij vrijwel alle recepten geldt dat je dan op de 2x knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je het gewicht in vlees, voeg dan 50 tot 100 ml extra vloeistof toe.4. - Slowcooker - Zet de slowcooker 8 uur op lage (low) stand of 5 uur op hoge (High) stand aan om heerlijk stoofvlees potje te krijgen.4. - Bewaren
Koelkast - Koel het stoofvlees met pruimen snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries - Laat het vlees snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm het stoofvlees op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
5. - De weergegeven voedingswaardes zijn per persoon, zonder bijgerechten.