Hier lees je hoe je een echt lekkere rosbief van de BBQ maakt. Waarbij je knoflook, peper en kruiden pekel gebruikt om het vlees extra smaak en sappigheid te geven en het erg mals te maken. De gemarineerde rosbief wordt op de barbecue gegrild om het een bruine korst en roze binnenkant te geven, barstensvol smaak. Je kunt hem volledig op de BBQ bereiden, maar voor een nog eenvoudigere bereiding kun je ook je Airfryer gebruiken.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe de tijm, rozemarijn, knoflook, rode peper, zeezout, zwarte peper en olijfolie in een vijzel en pureer met een stamper de kruiden tot ze fijn zijn.
4 takjes tijm, 4 takjes rozemarijn, 1 teen knoflook, ½ rode peper, 2 theelepels zeezout, ½ theelepels peper, 2 eetlepels olijfolie
Bestrijk de rosbief met de marinade. Wikkel het rundvlees in folie en laat het minimaal twee uur op smaak komen in de koelkast (maar je kunt het ook een nacht laten marineren).
500 gram Rosbief
Haal het voor het grillen een tot twee uur uit de koelkast.
Wrijf de kruiden van het vlees met keukenpapier (of spoel het af onder stromend water). Dep het vlees droog.
Verwarm de BBQ, grill of Airfryer voor op 180 °C en bak/grill het vlees indirect* tot de kern een temperatuur van 50 °C heeft bereikt. Op een gesloten BBQ duurt het 30 tot 90 minuten. Met de airfryer ben je in 10-30 minuten klaar.
Verhit de BBQ tot hij heet is gril de rosbief 4 minuten aan alle kanten.
Wikkel in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Snij in dunne plakjes. Snij tegen de draad in om de meest malse stukjes te krijgen.
NOTES
1. * Indirect bakken - op de BBQ, gasgrill of houtskoolgrill betekent dat je vlees (of vis) niet direct boven het vuur of hete kolen grilt, maar naast het vuur (aan de zijkant van de grill). Je sluit de BBQ altijd als je indirect aan het bakken bent. Als je je BBQ niet kunt sluiten of een snellere en gemakkelijkere manier wilt, kun je een airfryer gebruiken om het vlees te bereiden tot het goed is.2. Rosbief - Voor dit recept gebruik je een goede rosbief. Heb je die niet dan kun je dit ook vervangen door Bavette.3. Tijm, rozemarijn - Kruiden om de marinade op smaak te brengen. Je kunt ook oregano, salie of peterselie gebruiken.4. Zeezout - Voor het pekelen van de Rosbief, om een knapperige buitenkant te krijgen, een sappig en smaakvol stuk vlees te houden.5. Serveer dit als hoofdgerecht met een aardappelsalade, focaccia met gekarameliseerde rode ui en kruidenboter. Of gril flatbread (3 minuten aan beide kanten) en vul het met sla, tomaten en wortelreepjes. Leg de plakjes rosbief erop en vouw dicht.6. Medium Rare - de rosbief wordt in dit recept medium-rare gebakken. Als je het medium-well done wilt bakken - bak indirect tot 54 ° C. Voor een raw bereiding moet de temperatuur bij het indirect bakken 48 °C bereiken.7. BewarenRosbief kan het beste vers gegrild worden. Mocht je nog een restje over hebben, dan kun je het rundvlees het beste in zijn geheel bewaren en pas in dunne plakjes snijden als je het gaat eten. Vervolgens kun je het op kamertemperatuur eten (lekker op een wit broodje met wat sla en mayonaise, of in een wrap). Of je kunt het een minuut (misschien twee afhankelijk van de sterkte van het apparaat) in de magnetron zetten totdat het warm is.6. Voedingswaarde - De voedingswaarde is per portie, ervan uitgaande dat de Rosbief van de BBQ door twee personen wordt gegeten (geen bijgerechten).