In Mexico vind je de heerlijkste Tex-mex gerechten zoals deze Carne Guisada, die je eet met taco's of tortilla's, gebakken bonen en rijst. Een heerlijke stoofschotel met heerlijke diepe smaken waardoor het vlees lekker mals wordt en de saus vol van smaak.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 8 uuruur
Totale tijd 8 uuruur15 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 5personen
calorieën 398kcal
Ingrediënten
1 eetlepelolie
1uigesnipperd
1tomaatin blokjes ½ x ½ cm gesneden
3tenenknoflookuitgeperst
2theelepelskomijn
750gramrunderlappenin blokjes van 2 x 2 cm gesneden
2eetlepels bloem
1eetlepelolie
½theelepelzout
¼theelepelpeper
250mlkippenbouillongroentebouillon of rundvleesbouillon
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verhit een koekenpan met olie op gemiddeld vuur.
1 eetlepel olie
Voeg de ui toe en roerbak die 3 minuten tot hij glazig is.
1 ui
Schep de tomaat, knoflook en komijn erbij en roerbak 30 seconde.
1 tomaat, 3 tenen knoflook, 2 theelepels komijn
Doe de inhoud van de koekenpan in de slowcooker en voeg 1 eetlepel olie toe.
1 eetlepel olie
Meng de runderlap blokjes met de bloem en doe die in de koekenpan.
2 eetlepels bloem, 750 gram runderlappen
Bak het vlees tot het aan alle kanten goudbruin is, zo'n 6 tot 8 minuten.
Doe ook het vlees in de slowcooker.
Schenk zout, peper en bouillon in de slowcooker en leg de deksel erop.
½ theelepel zout, ¼ theelepel peper, 250 ml kippenbouillon
Zet de slowcooker aan op laag en laat 6 tot 8 uur garen.
NOTES
1. - RunderlappenIn dit recept zijn runderlappen gebruikt. Maar je kunt ook hachee vlees of riblappen gebruiken.2. - BouillonIn dit recept gebruik ik 250 ml kippenbouillon vanwege de zachte smaak. Je kunt eventueel ook groentebouillon of runderbouillon gebruiken.3. - Bloem Het vlees wordt gecoat met bloem voor je het bakt. Dat gaat er voor zorgen dat de saus iets indikt, zonder dat je klontjes krijgt.4. - Slowcooker stand en tijd Zet de slowcooker op low en laat het vlees in 6 tot 8 uur garen. Zet je de slowcooker op high dan is het de daging smoor in 4 - 6 uur klaar.5. Grotere portie? Bij bijna alle recepten geldt dat je dan op de 2 × knop kunt drukken, alleen niet bij een slowcooker recept. Verdubbel je het gewicht in vlees, voeg dan 50 tot 100 ml extra vloeistof toe.6. - Op het fornuis Heb je geen slowcooker, dan gebruik je een braadpan of grote hapjespan. Braad de groente aan en voeg vervolgens het vlees toe. Bak tot het goudbruin is en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 3 uur sudderen.7. Serveer met -Dit is superlekker met gebakken bonen en rijst (Fried Beans and Rice uit de Mexicaanse keuken). Serveer met tortilla's of taco's en een salade.8. - BewarenLaat de carne guisada snel afkoelen naar kamertemperatuur.
Koelkast - Bewaar de carne guisada in een luchtdichte doos gedurende maximaal 3 dagen in de koelkast.
Diepvries - Verpak het gestoofde rundvlees met saus in een diepvriesdoos of zak. Zo blijft hij tot 2 maanden goed in de diepvries.
Opwarmen - Verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren, tot het warm is.
9. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per persoon, zonder bijgerechten.