Palmiers koekjes, makkelijke koekjes gemaakt van bladerdeeg. Deze koekjes zijn knapperig, boterig en licht zoet. De kaneelsuiker karameliseert helemaal tussen de lagen. Zo lekker. En deze koekjes zijn heel eenvoudig zelf te maken. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig! En dan smaken ze net zo lekker als ze eruit zien!
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor naar 220 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Palmiers koekjes
Meng de suiker en kaneel.
Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met water.
Bestrooi je werkblad met kaneelsuiker. Draai het bladerdeeg om (dus met de natte kant naar beneden) en druk de suiker in het bladerdeeg.
Verwijder aan de achterzijde het plastic.
Bestrooi dit met kaneelsuiker. Rol met een deegroller licht over het deeg, zodat je de kaneelsuiker er in drukt.
Vouw het deeg dubbel en weer open. Markeer het midden door met je vingers een licht deukje te maken.
Verdeel elke helft in drieen en vouw ⅓ e deel naar binnen.
Vouw nogmaals ⅓e deel naar binnen (zie foto's en filmpjes voor de uitleg in beeld). De pakketjes zijn nu gevouwen tot aan het midden.
Vouw het bladerdeeg nu dubbel.
Verpak het deeg in bakpapier of plastic folie en laat 30 minuten koud worden in de koeling.
Snij het deeg in stukjes van 1 cm breed en verdeel over de bakplaat. Laat voldoende afstand tussen de koekjes over (ze zetten nog iets uit).
Bak de koekjes 20 minuten in de oven.
Laat minimaal 5 minuten afkoelen.
NOTES
Wil je deze makkelijke koekjes bakken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:
2. Bladerdeeg - Koop je bladerdeeg op de rol in plaats van plakjes. Dan zijn deze koekjes echt supermakkerlijk te maken. Kun je geen bladerdeeg op de rol aankomen? Dan kun je de plakjes naast elkaar leggen en de naden vastmaken. In dat geval heb je 2 ½ plakjes breedte en 4 plakjes lengte nodig. 3. Alternatieven - Dit recept is gemaakt met suiker dat je op smaak brengt met kaneel. Maar je kunt ook koekkruiden, citroenrasp of fijngehakte walnoten gebruiken. Of je gebruikt alleen suiker.4. Bewaren - Het deeg kun je, als je het goed inpakt in plastic folie, tot 2 dagen bewaren in de koelkast.De koekjes kun je bij kamertemperatuur in een koektrommel of afgesloten doos 4 dagen bewaren. Mochten ze toch zacht worden dan kun je ze 5 minuten bij 140 graden Celsius bakken om ze weer knapperig te krijgen.Palmiers kun je niet in de koelkast bewaren. Je kunt ze wel invriezen in een luchtdicht afgesloten doos. Zo blijven ze wel tot 1 maand goed. Om ze weer lekker knapperig te krijgen, bak je ze, ontdooid, 5 minuten bij 140 graden Celsius. Doe dat net voor je ze gaat serveren.5. Nutrition - De voedingsmiddelen zijn weergegeven per koekje.