Heerlijk turks fruit met sinaasappel en walnoten. Een heerlijke karamel smaak gecombineerd met een nootje. En de poedersuiker die je erop strooit smelt in je mond. Superlekker!
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Afkoelen/opstijven 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur30 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Arabische keuken
Porties 20blokjes
calorieën 56kcal
Ingrediënten
200gramsuiker
½theelepelcitroensap
270mlwater
40grammaizena + 1 eetlepel
8blaadjes gelatine12 gram gelatine poeder of 3 gram agar agar
1theelepelvanille extract
20gramsinaasappelschilkandij, fijngesneden
20gramwalnotenfijngehakt
3eetlepelspoedersuiker
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Rooster de walnoten op laag vuur in een droge pan tot ze heerlijk ruiken. Zet ze opzij.
Week de gelatine in een bakje met ruim water.
Doe de suiker in een pan en voeg het citroensap en 150 gram water toe. Breng langzaam aan de kook.
Meng 40 gram maizena met 120 ml water tot een glad papje.
Schenk dat in de pan, terwijl je blijft roeren.
Knijp de gelatine uit en roer dat bij de inhoud van de pan.
Laat alles op laag vuur 20 minuten doorkoken.
Bekleed de bakvorm met plastic folie.
Meng de poedersuiker met 1 eetlepel maizena.
Bestuif de folie licht met het poedersuiker / maizena mengsel.
Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen.
Voeg dan de sinaasappel, walnoten en vanille-extract toe en meng goed door.
Schenk dat in het bakblik.
Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Laat alles 4 uur afkoelen tot het helemaal hard is.
Snijdt het in vierkantjes en bestuif met de rest van het poedersuiker / maizena mengsel
NOTES
Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:
In dit recept gebruik je gelatine. Dit recept is daardoor niet vegetarisch/vegan. Maar wanneer je de gelatine vervangt door 3 gram agar agar, dan heb je een vegan/vegetarische variant.
Walnoten geven een heerlijke smaak aan dit recept. Je kunt dit ook vervangen door cranberries of blokjes chocola.
Bekleed het bakblik met plastic folie en je kunt het turks fruit veel makkelijker uit de vorm halen.
Turks fruit is vaak rood, omdat er kleurstof in gebruikt wordt. Maar dat kun je ook weglaten. Je krijgt dan een mooie gele kleur.