Een heerlijke marshmallow recept omgetoverd tot een s'mores op een knisperig rijst met chocolade koekje. Het perfecte toetje voor de picknick
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Wachttijd opstijven marshmallows 6 uuruur
Totale tijd 6 uuruur35 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 12s'mores
calorieën 161kcal
Ingrediënten
Marhsmallows
80gramsuiker
1eetlepelcorn syrup
2eetlepelswater
4½gramgelatine3 blaadjes
⅛theelepelzout
½theelepelvanille extract
2eetlepelspoedersuiker
1eetlepelmaizena
S'mores
12marshmallows
24koekjes met een laag chocola
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Marshmallows
Pak een schaaltje van 10 x 10 cm en smeer die in met boter. Bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier.
Laat de gelatine zacht worden. Gebruik je blaadjes dan kun je de blaadjes in een kom koud water leggen tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten). Gebruik je poedergelatine dan los je de gelatine op in 2 eetlepels water.
Doe de uitgeknepen gelatine in een kom.
Doe de suiker, corn syrup en 2 eetlepels water in een steelpannetje. Roer goed door.
Zet de pan aan op gemiddeld vuur en laat aan de kook komen terwijl je roert.
Zet een suikerthermometer in de pan en verwarm de suiker tot 118 graden Celsius.
Haal de pan van het vuur. Gebruik een mixer op lage snelheid en giet de suikersiroop via de wand van de kom bij de gelatine.
Voeg dan het zout toe aan de kom.
Zet de mixer op gemiddelde snelheid en mix 5 minuten. Het marshmallow mengsel moet nu verdubbeld zijn in volume en mooi wit.
Zet de mixer nu op hoge snelheid en mix nog eens 5 minuten (het marshmallow mengsel is nu 3 x zo groot in volume geworden).
Schenk nu het vanille extract erbij en mix nog 1 minuut.
Schep de marshmallow in het schaaltje. Het makkelijkst is om de materialen in te vetten met boter, zodat de marshmallow niet aan het materiaal blijft plakken.
Meng de maizena en poedersuiker en zeef dat over de marshmallows tot je een dunne laag hebt (het maizena/poedersuiker mengsel hoeft niet helemaal op te zijn).
Laat 6 uur uitharden.
Zeef wat maizena/poedersuiker op je werkblad en haal de marshmallow uit de vorm en leg op het werkblad. Met een mes dat je hebt bestreken met boter, snij je de marshmallows in kleine vierkantjes.
S'mores
Pak een blokje marshmallow en prik op een stokje. Hang boven de BBQ of een vuurtje tot de buitenkant licht gekarameliseerd is.
Neem twee koekjes en leg de nog warme marshmallow hier tussen. Druk lichtjes aan.
Serveer meteen.
NOTES
Corn syrup kun je bij een kookwinkel of online bestellen.
Gelatine blaadjes zijn het meest makkelijk in gebruik. Heb je geen gelatine blaadjes dan kun je ook 4.5 gram gelatinepoeder gebruiken die je zacht laat worden in 2 eetlepels water of 1.5 gram agar-agar gebruiken;
De temperatuur in dit recept komt erg nauw en daarom gebruik je het beste een suikerthermometer. Deze zijn te koop bij de betere kookwinkels.