Chocolade lollies, romige chocola met een leuke groet. Een leuke kindertraktatie, die niet duur is. En je gooit er zeker hoge ogen mee.
Bereidingstijd 20 minutenmin
uitharden 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur35 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Overige keukens
Porties 20lollies
calorieën 103kcal
Equipment
Chocolade lollie vorm
Lollie stokjes
Zakjes en plakband
Ingrediënten
100gramwitte chocolaof een kleurtje
300gramchocola melk
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Leg een chocolade vorm voor je neer.
Verwarm de witte chocola au bain-Marie (zie tips hieronder) en vul met de witte chocola de tekst en afbeeldingen. Dit kun je met een spuitzak doen of met een theelepel.
Leg de vorm 15 minuten in de koeling om de chocola uit te harden.
Verwarm de melk chocola au bain-Marie.
Haal de vorm uit de koeling en schep één eetlepel melkchocola in de vorm. Druk het lollie stokje erin.
Vul aan met de rest van de gesmolten melkchocola en laat 1 uur uitharden in de koelkast.
De chocola kun je nu makkelijk uit de vorm halen. Stop in een zakje en sluit dat af met een lintje of stukje plakband.
NOTES
Au bain-Marie: breng een laagje water (ongeveer 3 tot 5 cm) aan de kook. Hang hierboven een vuurvaste kom (de kom mag het water niet raken). In deze kom kun je chocola smelten.