Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte aardappelen met kwark
Andréa
Gepofte aardappelen light: de smaakvolle gepofte aardappel gebakken in aluminium folie. De vulling van ham, kruiden en kwark maken dit een heerlijk bijgerecht.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Amerikaans
Porties
4
personen
calorieën
190
kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
4
grote aardappelen
kruimig, biologisch
▢
4
takjes
peterselie
▢
4
takjes
bieslook
▢
4
plakken
roomham
▢
125
gram
magere kwark
▢
¼
theelepel
zout
▢
⅛
theelepel
peper
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Vulling
Snij de ham in kleine reepjes.
Hak de kruiden fijn.
Meng de kwark met de ham en de kruiden.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bewaar in de koeling tot gebruik.
Gepofte aardappel
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Borstel de aardappelen goed schoon.
Prik ze in met een vork en leg ze op de bakplaat in de oven.
Gaar ze in ongeveer 1 uur.
Wanneer de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de oven.
Maak aan de bovenzijde een v-vormige inkeping.
Schep de kwark in de aardappel.
Serveer meteen!
NOTES
Zet alles op je lijst
Om te controleren of de aardappelen gaar zijn, prik je met een vork. Wanneer die makkelijk in de aardappel glijdt, is de aardappel gaar.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen