Ravioli gevuld met kaas, een heerlijk vegetarisch Italiaans gerecht. Met room, ricotta en een heerlijke Parmezaanse kaas als vulling. Een lekker en smaakvol recept.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4personen
calorieën 473kcal
Equipment
Uitsteker 10 cm doorsnede
Ingrediënten
400grampasta vellen
2theelepelszoutom het pasta water te zouten
Vulling
300gramricotta
60gramboter gesmolten en ongezouten
30gramParmezaanse kaas
3eetlepelswater
1ei maat M
⅛theelepelnootmuskaat
½theelepelzout
⅛theelepelpeper
Saus
30gramboterongezouten
50mLwater
100mLslagroom
50gramParmezaanse kaas
Garnering
10gramPeterselieenkel blaadjes, fijngehakt
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Breng een pan met water aan de kook.
Vulling
Meng in een kom de ricotta, boter, kaas, water en het ei en breng op smaak met zout en peper.
Steek met een uitsteker een rondje uit het pastavel en leg op een helft 2 theelepels vulling.
Vouw het deeg dicht en druk met een vork een randje in het deeg. Herhaal dat tot het deeg op is.
Breng een pan met 2 theelepels zout aan de kook.
Doe de pasta in de pan met gezouten kokend water en laat de pasta in 4 tot 5 minuten gaar en warm worden.
Saus
Verhit ondertussen in een kleine pan de boter met het water en laat die even doorkoken.
Voeg dan de slagroom en kaas toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen (of tot de saus voldoende is ingedikt).