Gepekelde zalm van de BBQ dat klinkt onbekend, maar is al een oude techniek. Door het pekelen laat de zalm het teveel aan vocht los en neemt het de smaken van het zout en specerijen over. En daardoor krijg je een recept met een top Umami smaak.
Bereidingstijd 10 minutenmin
pekelen 1 dagd
Totale tijd 1 dagd10 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Overige keukens
Porties 4personen
calorieën 373kcal
Ingrediënten
200grambruine suiker
265gramzeezout
1theelepelpeper zwart, gemalen
½theelepelcayenne peper
4eetlepelssoja sauszout
120mlwater
500gramzalmfiletmet huid
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Breng 60 ml water aan de kook.
Los hierin de suiker en het zout op.
Voeg de rest van het water, de sojasaus en de twee soorten pepers toe en roer goed.
Leg de zalmfilet in het mengsel met de huid naar beneden en zorg ervoor dat de zalm bedekt is. Laat hem ongeveer 24 uur in de saus liggen.
Haal de zalm eruit en leg hem op een rek om uit te laten lekken en licht te laten drogen.
Verhit de BBQ tot hij goed heet is en bestrijk de filets met zonnebloemolie.
Grill aan beiden zijden 3 minuten totdat de zalm gaar is.