Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenvoudige koekjes
Andréa
Deze simpele, eenvoudig te maken koekjes zijn onweerstaanbaar lekker! Met een knapperig laagje suiker voor nog meer crunch.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
13
minuten
min
koeltijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
28
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Keuken
Overige keukens
Porties
25
koekjes
calorieën
103
kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
200
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
⅛
theelepel
zout
▢
1
ei
maat L, losgeklopt
▢
225
gram
suiker
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
125
gram
roomboter
ongezouten + 1 eetlepel gesmolten
▢
3
eetlepels
rietsuiker
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en het zout.
In een tweede kom mix je de boter tot hij luchtig wordt.
Vervolgens voeg je, lepel voor lepel, de suiker erbij.
Daarna het ei en de vanille extract en mix tot alles goed is opgenomen.
Voeg de bloem nu toe en zet de schaal even in de koelkast zodat het deeg wat steviger (en minder plakkerig wordt).
Na ongeveer een kwartier is het deeg stevig genoeg om er een rol van te maken van ongeveer 5 cm dikte.
Strooi het rietsuiker over het werkblad en rol het deeg er door heen. De uiteinden hoeven niet gesuikerd te worden.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het tenminste een halfuurtje rusten in de koelkast.
Tegen het einde van de rusttijd, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius.
Boter een bakplaat in met de gesmolten boter en snijdt het deeg vervolgens in plakjes van ongeveer 5 mm.
Leg de plakjes op ongeveer 4 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Als je nog deeg overhebt, leg je dat in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 13 minuten, totdat ze een beetje bruin bij het randje zijn.
Laat 5 minuten rusten, voordat je ze van de bakplaat afhaalt en verder laat afkoelen op een rooster (zodat ze een beetje uitharden).
Wanneer je nog deeg hebt, smeer je wederom je bakplaat in en herhaal je de stappen zoals hierboven beschreven.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen