Geniet van een heerlijke portie zelfgemaakte pure chocolade noten granola. Een heerlijke zelfgemaakte chocolade muesli met walnoten, pistachenoten, een vleugje kaneel, dadels en chocola. Een recept voor een lekkere start van de dag, het perfecte ontbijt voor chocoladeliefhebbers. Probeer het nu zelf!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Gang Ontbijt
Keuken Europese keukens
Porties 12porties
calorieën 166kcal
Ingrediënten
150gramhavermout
30gramwalnoten
30grampistachenoten
3eetlepelszonnebloemolie
3eetlepelsgeraspte kokos
1theelepelgemalen kaneel
½theelepelzeezout
50gramPure chocolapuur, in stukjes gehakt
15dadels
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor naar 150 °C of 130 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet klaar.
Meng in een grote kom havermout, walnoten, pistachenoten, zonnebloemolie, kokos, kaneel, zeezout.
Spreid de muesli uit over de bakplaat en bak 10 minuten.
Roer alles goed door en bak nogmaals 10 minuten.
Pureer de dadels in een blender en meng dat, samen met de chocolade, door het warme mengsel.
50 gram Pure chocola, 15 dadels
Bak nogmaals 10 minuten.
Laat de chocolade muesli afkoelen op de bakplaat.
Bewaar in een droge afgesloten pot.
NOTES
1. Variatie: Voeg gedroogd fruit zoals cranberry’s of rozijnen toe voor een fruitige variaties.2. Vervangingen: Pure chocola: Kun je ook vervangen door melkchocola of witte chocola (heerlijk romig).3. Tip: Zorg ervoor dat de granola zo vlak mogelijk wordt uitgespreid, dan bakt hij gelijkmatig.4. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 150 °C. Bij een heteluchtoven is 130 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. Bewaren
Bewaar de Pure chocolade noten granola in een luchtdichte pot of bak op een koele droge, donkere plaats.
Diepvries: Dit is niet goed in de diepvries te bewaren. De knapperigheid verdwijnt dan.