Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel boter.
Schil de aardappelen en halveer ze. Spoel ze schoon onder stromend water en doe in een pan.
Vul de pan aan met voldoende water zodat de aardappels ongeveer 1 cm onder water staan.
Voeg aan het water 1 theelepel zout toe.
Breng het water aan de kook en kook de aardappels 20 minuten of tot ze gaar zijn. Dit controleer je door met een vork in de aardappels te prikken. Gaat dit makkelijk, dan zijn de aardappels gaar. Anders verleng je de kooktijd met 3 minuten en kijk je nogmaals.
Schil de asperges met een dunschiller. Zie de tips hoe je dit het beste kunt doen. Snij ook ongeveer 2 cm van de onderzijde de harde onderkant van de asperge.
Snij de asperge in stukken van 3 cm.
Smelt 2 eetlepels boter in een koekenpan.
Voeg de prei toe en stoof de prei 3 minuten.
Schenk de slagroom bij de prei en roer alles goed door.
Laat 5 minuten sudderen, blijf af en toe roeren.
Voeg de asperges en dragon toe aan de pan met prei, meng alles goed en sudder nog eens 5 minuten.
Proef nu (niet eerder want er verdampt wat vocht en anders kun je te sterk gaan kruiden) en breng het groentenmengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het prei asperge mengsel over de bodem van de ovenschaal.
Snij de ham in blokjes (als je geen blokjes hebt gekocht) en verdeel die over het prei asperge mengsel.
Dek de schotel af met aardappelschijfes en bestrooi met kaas en fijngehakte peterselie.
Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.