Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse kipfilet van de barbecue
Andréa
Italiaanse kipfilet van de barbecue. Een lekker recept met zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix. De kip omwikkel je met serranoham voor nog meer smaak.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
calorieën
274
kcal
Ingrediënten
Italiaanse kruidenmix
▢
3
eetlepels
basilicum
gedroogd
▢
5
eetlepels
oregano
▢
2
eetlepels
rozemarijn
▢
2
eetlepels
tijm
▢
½
eetlepel
chili vlokken
▢
1
eetlepel
knoflookpoeder
Kipfilet toscaans gekruid met serranoham
▢
4
kipfilet
haasjes
▢
4
eetlepels
Italiaanse kruidenmix
▢
4
plakjes
Serrano ham
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Italiaanse kruidenmix
Pak een kom en doe alle kruiden afgemeten in de kom.
Meng alles goed door elkaar door er met een lepel goed te mengen.
Doe in een afgesloten bakje en bewaar tot gebruik (de smaken blijven ongeveer 1 maand goed)
Kipfilet toscaans gekruid met serranoham
Leg de kipfilet tussen 2 plastic folie en sla ze plat.
Strooi op elke kipfilet 1 eetlepel Italiaanse kruiden (zorg dat je ze over twee kanten goed verspreidt.
Leg een plakje serranoham voor je neer en rol de kip hierin.
Besmeer de kipfilet met zonnebloem olie.
Grill de kipfilet aan elke zijde ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is (altijd even checken, je wilt geen voedselvergiftiging oplopen)
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen