Broodpudding met appel en kaneel. Restverwerking op zijn best. Net een appelflap op je bord, maar dan zonder de boter. Een warm dessert, heerlijk voor de koude dagen.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Gang Nagerecht
Keuken Overige keukens
Porties 4personen
calorieën 339kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
baksprayom in te vetten
3appels
300grambrood
2eierenmaat L
200mlmelk
3eetlepelssuiker
1theelepelkaneel
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een kleine ovenschaal in met bakspray (heb je dat niet dan kun je ook olie of boter gebruiken).
Bestrooi de onder en zijkanten met twee eetlepels suiker en verdeel dat goed.
Schil de appels, snij ze in vieren en snijdt de klokhuizen eruit.
Verdeel elk kwart appel in 3 schijfjes.
Pak de sneden brood en snij de korstjes van het brood.
Snij het brood diagonaal twee keer (zodat je 4 driehoekjes krijgt).
Verdeel de helft van de appel onderin de ovenschaal.
Bedek dat met de helft van de driehoekjes brood.
Herhaal de laag appel en dek alles af met de rest van het brood. Leuk is om het brood een beetje dakpansgewijs over elkaar te leggen, dat ziet er mooi uit als het straks uit de oven komt.
In een kom doe je de eieren, melk en kaneel.
Klop alles goed door en schenk dat over de ovenschaal, zodat alles bedekt is.
Strooi de laatste eetlepel suiker over het appelbrood.
Zet de schaal in de oven en bak 30 minuten tot de appels lekker zacht zijn en het brood heerlijk krokant en de suiker is gekarameliseerd.