Paarse gevulde eieren die eerst in het zoetzuur zijn geweekt en vervolgens een vulling hebben gekregen. Door ze te weken met rode bietjes, krijgen ze een natuurlijke mooie roze kleur.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Kleurtijd 8 uuruur
Totale tijd 8 uuruur25 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Keuken Overige keukens
Porties 10hapjes
calorieën 63kcal
Ingrediënten
5eieren maat L
330gramrode bieten in het zuur
250mlwater
50gramsuiker
1theelepelmosterd
2eetlepelsmayonaise
1eetlepelcrème fraîche
½theelepelkerrie
3druppels Worcestershire saus
bieslook garnering
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kook de eieren hard.
Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Doe in een kom de bieten inclusief het sap, water en suiker. Roer goed door, zodat de suiker wordt opgenomen.
Dompel de eieren onder het sap (het sap kleurt alles, je kleren, handen enzovoorts dus doe voorzichtig).
Zet de kom met de eieren in de koeling, gedurende één nacht. Draai de eieren af en toe om, zodat ze zo egaal mogelijk kleuren.
Haal de eieren uit het sap en laat ze uitlekken.
Snij ze doormidden en haal de eierdooier eruit.
Prak die fijn en meng met de mosterd, mayonaise, crème fraîche, kerrie en Worcestershire saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe in een spuitzak en spuit de vulling terug in de eieren.