Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Valentijnscocktail
Andréa
Een recept voor een heerlijke liefdescocktail. Supersimpel en heel lekker deze valentijnscocktail met aardbeien en Prosecco
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Koeltijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Drankjes
Keuken
Overige keukens
Porties
2
personen
calorieën
101
kcal
Ingrediënten
▢
250
gram
aardbeien
▢
250
ml
prosecco
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe de aardbeien en 2 eetlepels water in een kleine pan en laat op laag vuur 10 minuten koken (of totdat de aardbeien zacht zijn geworden).
Prak de aardbeien met een vork tot moes en verhit nog een minuut.
Schep de geprakte aardbeien in een zeef en druk al het sap eruit.
Vang het sap op en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
Net voor je de cocktails uit serveert schep je 4 eetlepels aardbeiensap in een cocktail glas en vul het vervolgens aan met de prosecco.
NOTES
Zet alles op je lijst
Aardbeien is een zacht fruit wat betekent dat je ze pas moet wassen net voor je ze gaat gebruiken. Zo blijven ze langer goed.
Was de aardbeien met kroontje er nog op. Anders zuigen ze water aan en worden ze wateriger.
Vervang de aardbeien door frambozen voor een andere smaak.
Wil je liever alcoholvrij, maak dan een mocktail waarbij je Prosecco vervangt door een mineraalwater met een fruitsmaakje. Erg lekker!
Ook lekker is om in deze cocktail nog wat kleingesneden aardbeien te doen.
Omdat het valentijn is serveer je deze cocktail met een lekkere pure chocoladebonbon. Verleiding op en top.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen