Een heerlijk fris nagerecht deze mango mousse. Een geurig en smaakvol accent geeft het vleugje bruine gin.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur
Totale tijd 2 uuruur15 minutenmin
Gang Nagerecht
Keuken Overige keukens
Porties 4
calorieën 204kcal
Ingrediënten
6eetlepelscantuccini kleine variant, anders moet je ze in stukjes breken)
4eetlepelsgin
1mango
2blaadjes gelatine
2eiwittenmaat L
200mlmango sap
150mlslagroom
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Leg de gelatineblaadjes in een bak koud water.
Verdeel de cantuccini over de glazen.
Schenk over de koekjes 1 eetlepel bruine jenever en laat even intrekken.
Roer door en laat de jenever verder intrekken.
Snij de mango in kleine blokjes en schep die op de cantuccini.
Breng 100 ml mango sap aan de kook en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Draai het vuur uit en voeg de gelatine blaadjes toe.
Roer goed door tot ze oplossen. Laat licht afkoelen.
Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
In een tweede kom sla je de slagroom stijf.
Spatel het mango sap door de slagroom en meng goed door.
Voeg een grote lepel geslagen eiwit toe en meng dit door elkaar.
Voeg daarna de rest van het eiwit toe en roer voorzichtig door het mengsel om zijn luchtigheid te behouden.
Schep op de mango in de glaasjes en laat ten minste 2 uur koelen in de koeling.
Kook het restant mango sap in tot een dikke siroop en laat afkoelen.
Snij de mango nog in lichte schijfjes.
Schenk ongeveer 1 eetlepel siroop op de mango mousse en decoreer met mango schijfjes.
NOTES
Gelatine lost op in een hete vloeistof. Daarom verwarm je het mango sap. Let wel op dat de bindkracht van gelatine achteruit gaat als het kookt. Zet daarom voor het toevoegen het vuur uit.
Omdat je de slagroom eerst laat wennen aan het eiwit, mengt het eenvoudiger en blijft het veel luchtiger.
er personen onder de 18 mee eten, week je hun cantuccini in 1 eetlepel mangosap in plaats van in de jenever.
2 blaadjes gelatine kun je vervangen door 3 gram poeder gelatine of 1 gram agar agar
Wil je geen eiwit gebruiken in verband met Salmonella (wat niet vaak voorkomt, maar met gewone eieren altijd mogelijk is), dan kun je in de supermarkt gepasteuriseerd eiwit kopen. Ook kun je kiezen voor aquafaba. Aquafaba is de vloeistof die overblijft na het koken van bonen (kikkererwten etc). 3 eetlepels aquafaba vervangt 1 eiwit.
Mango kun je vervangen door ananas. Vervang de Gin dan door Malibu. Zo krijg je een tropisch toetje.