Valentijns ijshartjes, een blokje ijs tussen twee zelfgemaakte chocoladekoekjes. Met liefde gebakken en dus extra lekker
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
1 uuruur20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur55 minutenmin
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4personen
calorieën 926kcal
Ingrediënten
200grambloem
3eetlepelscacao
snufjezout
90gramboter ongezouten, kamertemperatuur
85gramsuiker
1ei maat L
1theelepelvanille-extract
1literaardbeien ijsof frambozenijs
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, cacao en zout.
200 gram bloem, 3 eetlepels cacao, snufje zout
In een tweede kom doe je de boter en de suiker.
90 gram boter, 85 gram suiker
Mix ongeveer 3 minuten tot het botermengsel luchtig en licht geel van kleur is.
Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng er door.
1 ei, 1 theelepel vanille-extract
Zet de mixer laag en voeg de droge ingrediënten toe. Mix tot alles net gemengd is.
Vorm een platte disk van het deeg en pak het in plastic folie in. Leg die minimaal 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg tussen twee bakpapieren uit tot het ongeveer 0.5 cm dik is.
Haal het bovenste vel van het bakpapier. Plakt het deeg teveel, leg het dan nog even in de diepvries dan gaat het wat makkelijker.
Druk met een hartvormige koekjesvorm hartjes uit het deeg. Haal het deeg tussen de uitgestoken vormen weg en leg het bakpapier met hartjes op de bakplaat.
Zet de bakplaat in de koelkast en verwarm de oven voor naar 180 °C of 160 °C
Bak na 30 minuten de koekjes 7 minuten lang, draai dan de bakplaat om en bak nog eens 7 minuten.
Haal de koekjes van het bakpapier en laat op een rooster afkoelen.
Leg de hartjes uitsteker op een plat oppervlak en vul met ijs. Druk het ijs uit het vormpje.
1 liter aardbeien ijs
Leg een koekje onderop, leg daar het hartvormige blokje ijs erop en leg een tweede koekjes erboven op.
Pak in met bakpapier en leg in de diepvries (minimaal 20 minuten).