Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip en zoete aardappel in kokossaus
Andréa
Makkelijk en snel, dat is dit recept van kip met zoete aardappel in een heerlijk romige kokossaus. Lekker met rijst.
Voorbereidingstijd
8
minuten
min
Bereidingstijd
12
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
calorieën
436
kcal
Ingrediënten
▢
2
kipfilets
in blokjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
ui
gesnipperd
▢
1teentje
knoflook
▢
2
theelepels
kurkuma
▢
400
ml
kokosmelk
▢
2
eetlepels
vissaus
▢
1
eetlepel
oestersaus
▢
3
zoete aardappelen
geschild in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
▢
1
prei
in dunne ringen gesneden
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verhit de olie in de pan en bak de kip goudbruin.
Haal de kip met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
Laat het uitje glazig worden (ongeveer 3 minuten) en pers de knoflook erboven uit.
Strooi ook de kurkuma over het uimengsel en roerbak alles 1 minuut.
Voeg dan de kokosmelk, vissaus en oestersaus toe.
Meng alles goed en schep de zoete aardappel erdoor.
Stoof 7 minuten en schep dan de prei erbij.
Laat dit alles nog 3 minuten sudderen en roer de kip er weer door en verwarm alles tot het door en door warm is.
Lekker met rijst en een salade!
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen