Frittata met Broccoli en Mozzarella uit de oven is de simpele manier om frittata te maken! Het smaakt naar een quiche, zonder deeg met knapperige groenten, zachte mozzarella en heerlijke kruiden. En je kunt het warm en koud eten!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Gang Hoofdgerecht, Lunch Recept
Keuken Italiaans
Porties 4personen
calorieën 259kcal
Ingrediënten
1rode uifijngehakt
1teentjeknoflookuitgeperst
2takjesverse rozemarijnnaaldjes fijngehakt
3takjesverse tijmalleen de blaadjes
125grammozzarellabuffelmozzarella is het lekkerste, in blokjes van 1 x 1 cm gesneden
500grambroccoliroosjes, schil de steel en rasp fijn.
1eetlepelolie
5eierenmaat M
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
Makes: 15cm15 x 25cm rectangle, 4cm height
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C
Vet een ovenschaal in met olie.
Doe de broccoli in een pan met water en breng aan de kook.
500 gram broccoli
Laat 5 minuten koken of tot de broccoli beetgaar is. Dat controleer je makkelijk met een vork. Prik in de broccoli, gaat dat makkelijk dan is de broccoli gaar.
Verhit olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten tot hij glazig ziet (niet bruin), voeg dan de knoflook toe en roerbak 30 seconden. Zet het vuur uit.
1 rode ui, 1 teentje knoflook
Meng de broccoliroosjes, broccoli rasp en de helft van de mozzarella blokjes door het uimengsel. Kruid met rozemarijn en tijm en meng alles even goed door.
Bestrooi met de rest van de Mozzarella blokjes en bak de frittata 30 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
NOTES
1. Broccoli: Je kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool of fijngesneden witte kool. Of voeg nog meer groenten toe. Denk aan kleine blokjes wortel, courgette of halve cherry tomaten. Bak ze samen met de broccoli aan voor nog meer smaak.2. Mozzarella: Buffel mozzarella is het allerlekkerste. Kun je die niet aankomen dan kun je ook gewone mozzarella (van koemelk) gebruiken. Wil je een sterkere kaassmaak? Vervang de Mozzarella dan door Cheddar kaas.4. Lactosevrij: Vervang de Mozzarella door vegan Mozzarella (tegenwoordig goed verkrijgbaar in de supermarkt) voor een lactosevrije frittata.5. Grootte ovenschaal:
Ik heb een ovenschaal van 15 x 25 cm gebruikt. Maar is je ovenschaal net wat groter of kleiner? Dat is geen enkel probleem. Bij een grotere ovenschaal, wordt je frittata wat dunner. Zorg er dan ook voor dat je de oventijd met een paar minuten verkort.
Heb je een kleinere ovenschaal. Gebruik dan een eitje minder. En bak de frittata gedurende dezelfde tijd in de oven.
Of je past de ingrediënten aan in het recept. Dat doe je makkelijk bovenin
6. Bewaren Je kunt frittata nog bewaren en opnieuw opwarmen of koud eten. Zorg er daarbij altijd voor dat je de frittata snel afkoelt en vervolgens luchtdicht verpakt.
Koelkast - Bewaar hem tot 2 dagen in de koeling.
Diepvries - Vries de frittata in tot 2 maanden. Laat ontdooien in de koeling en eet daarna op. Je kunt hem ook nog 10 minuten verwarmen bij 160 °C. Op deze manier kun je deze frittata dus prima van tevoren maken.
Tip En mocht je geen zin hebben in een stukje frittata? Snij hem dan in kleine stukjes en meng met wat mayonaise. Dan heb je een heerlijke eiersalade voor op je brood.