Dit simpel te maken Bananenbrood is heerlijk smeuïg, heeft een lekkere zoete bananensmaak en is ook nog een lekker en snel te maken. Het heeft een cake structuur, is heerlijk luchtig en je hele huis ruikt heerlijk. Een top recept om je rijpe bananen te verwerken in een lekkernij die echt niemand kan weerstaan, zo lekker!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Brood Bakken, Lunch Recept, Ontbijt, Zoete Baksels
Vervolgens strooi er het zout over en meng goed door.
⅛ theelepel zout
Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe en spatel je dat er door.
250 gram zelfrijzend bakmeel
Schenk het beslag in het cakeblik en bak 1 uur.
Laat 5 minuten afkoelen.
Haal de cake uit het blik en laat verder afkoelen op een rek.
NOTES
1. Bananen - De allerbeste bananen zijn overrijp. Mooi bruin en eigenlijk niet meer lekker om zo uit de hand te eten. De bananen zorgen voor een zoetje, maar ook voor het binden van de cake.2. Vanille-extract - Vanille en banaan is een heerlijke combinatie. Heb je geen vanille-extract, gebruik dan één theelepel vanillesuiker.3. Zelfrijzend bakmeel - Dat is bloem waaraan bakpoeder is toegevoegd. Daardoor zal het bananenbrood luchtig worden en rijzen in de vorm. Heb je geen zelfrijzend bakmeel? Vervang het dan door 250 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder.4. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. Bewaren
Kamertemperatuur - Bewaar in een afgesloten doos voor maximaal 2 dagen.
Diepvries - Laat het bananenbrood volledig afkoelen en wikkel het goed in plastic folie (twee lagen) of stop het in een diepvriesdoos. Zo kun je het tot twee maanden in de diepvries bewaren.
6. De weergegeven voedingswaarde is per plakje bananencake.