Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bolle appelbuikjes
Andréa
Er zijn heel veel recepten voor Oudejaarsavond, maar deze bolle appel buikjes behoren, naast oliebollen, toch wel tot mijn favorieten. De appel blijft nog een beetje knisperig en is heerlijk op smaak gebracht met kaneel.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Keuken
Nederlands
Porties
4
personen
calorieën
61
kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Appelboor
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
2
appels
klein
▢
4
blaadjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
4
eetlepels
abrikozenjam
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
theelepel
kaneel
gemalen
▢
2
eetlepels
boter
gesmolten
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal met de appelboor de kern uit de appel.
Schil de appel en halveer hem.
Vul het gaatje in de appel op met de jam.
Leg op het bladerdeeg en vouw dat samen.
Knijp alle randjes en de bovenzijde goed dicht
Meng de suiker met het kaneelpoeder.
Bestrijk de buitenkant van de appel buikjes met de gesmolten boter.
Bestrooi met de suiker.
Leg de appel pakketje op de bakplaat.
Bak 20 minuten in de oven.
Serveer warm.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen