Een spoom is een heerlijke afwisseling tussen de gangen van het Kerst diner door. Deze makkelijke en frisse spoom met granaatappel yoghurt ijs is anders dan anders en super verfrissend, lekker en elegant.
Bereidingstijd 10 minutenmin
vriestijd 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 120kcal
Ingrediënten
200mlgranaatappelsap
400mlGriekse yoghurt of hangop
50mlgranaatappel siroop
2theelepelscitroensap
1fles prosecco
1eetlepelgranaatappel pitjes vers
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng het granaatappel sap met de yoghurt, siroop en citroensap.
Schenk in een diepvriesbak en zet in de diepvries.
Haal elk half uur de bak uit de diepvries en meng met een vork goed door zodat er kleine kristallen ontstaan. Herhaal dit ongeveer 6 keer of tot het niet meer lukt.
Laat het ijs in de diepvries staan tot gebruik (haal het 15 minuten voor gebruik uit de diepvries zodat het makkelijker schepbaar is)
Pak met een ijstang een bolletje yoghurt ijs en doe dat in een glas.
Schenk de prosecco erbij en garneer met de granaatappelpitjes.
NOTES
Als je een ijsmachine hebt, maak je daar snel en eenvoudig het ijs mee. 20 minuten laten draaien en vervolgens in de vriezer.
Granaatappelpitjes zijn verkrijgbaar zonder dat je ze zelf uit de vrucht hoeft te schrapen. Dat is echt een aanrader. Ik ben nog de granaatappel van de laatste keer aan het verwijderen 😉
Omdat de kids mee eten, zwangere vrouwen, een non-alcoholist of een BOB, vul je deze spoom aan met alcoholvrije wijn. Zo ziet het er toch feestelijk uit en is het alcohol vrij.
Lekker bij een heerlijk dineetje als tussengang tussen de soep en het hoofdgerecht.