Krenten cranberry brood gevuld met krenten, rozijnen en cranberries. Luchtig, vol van smaak en lekker veel vruchten. Een lekkere traktatie met een flinke lik roomboter.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Rijstijd 3 uuruur
Porties 12plakjes
calorieën 424kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
400gramkrenten
400gramrozijnen
60gramcranberries
600grambloem
15gramgist instant
100grambasterdsuiker
25gramkaneel gemalen
10gramzout
3eetlepelsmelk om te bestrijken
1eetlepelboter kamertemperatuur
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Was de krenten, rozijnen en cranberries en laat ze uitlekken.
Meng de bloem met het gist, de basterdsuiker en kaneel.
Schenk het water erbij en kneed 2-3 minuten.
Voeg dan het zout en de cranberries, krenten en rozijnen toe.
Kneed verder tot het deeg elastisch is (ongeveer 10-15 minuten). Is het deeg te droog, schenk dan wat melk erbij. Is het te nat, dan voeg je wat extra bloem toe.
Leg het deeg in een ingevette kom en laat rijzen (onder een natte theedoek) tot het deeg verdubbelt is (ongeveer 1 uur).
Druk het deeg voorzichtig in en leg het in een broodbakblik.
Dek af met een vochtige theedoek.
Laat het voor een tweede keer rijzen.
Verwarm na ongeveer 30 minuten de oven voor op 220 graden Celsius.
Na 1 uur rijzen, bak je het brood af, gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Smeer de bovenzijde van het brood in met boter als je het uit de oven haalt.
Laat het brood 5 minuten rusten en haal het dan uit het blik.