Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaneel brood krans
Andréa
Een heerlijk zoet brood met kruidig kaneel in strengen gedraaid tot een krans. Dit staat niet alleen mooi op tafel, dit is echt lekker!
Bereidingstijd
30
minuten
min
rijstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
min
Porties
8
personen
calorieën
335
kcal
Ingrediënten
▢
225
ml
melk
lauw
▢
2
theelepels
gist
gedroogd
▢
375
gram
bloem
▢
140
gram
suiker
▢
1
ei
maat L
▢
1
theelepel
zout
▢
70
gram
boter
ongezouten, gesmolten
▢
1
eetlepel
kaneel
Brush
▢
1
ei losgeklopt
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng de melk met het gist en laat 5 minuten staan.
Doe de bloem met 60 gram suiker, 30 gram gesmolten boter en het ei in een kom en giet de melk en het gist erbij.
Kneed met een mixer met deeghaken (of met de hand) het deeg gedurende 5 minuten.
Schep het zout erbij en blijf kneden tot je een elastisch deeg hebt (nog ongeveer 10 minuten kneden).
Smeer een kom in met olie en leg het deeg erin.
Draai het een keer om en dek de kom eerst met een vochtige doek en vervolgens met een plastic folie af.
Zet weg op een warme plek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbelt.
Meng de suiker met de kaneel.
Zet de boter klaar in een schaaltje.
Zet ook een bakplaat met een bakpapier klaar.
Strooi wat bloem op je werkblad en stort het deeg hierop.
Rol het deeg uit tot een rechthoek, zo plat mogelijk.
Besmeer de bovenzijde met boter en verdeel het kaneel suiker mengsel erover.
Rol het deeg nu vanaf de breedste zijde op.
Halveer het in de lengte met een mes en draai de twee rollen om elkaar heen. Je ziet dan het kaneelsuiker hier en daar aan de buitenzijde.
Pak de streng, vorm er een krans van en leg op de bakplaat.
Bedek met een vochtige doek en daarover plastic folie en zet weg op een warme plaats.
Laat het 1 uur op een warme plaats rijzen.
Verwarm na 30 minuten de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal het deeg onder de folie en doek vandaan en bestrijk met het ei.
Schuif in de oven.
Verlaag na 10 minuten de temperatuur na 165 graden en bak 20 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen