Desserts mogen bij mij niet ontbreken en dus ook met Sinterklaas heerlijk toetje op tafel. En een pepernoten mandarijn tiramisu kan ik niet weerstaan.
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 587kcal
Ingrediënten
8mandarijnen
4eetlepelskoffiesiroop kaneelof hazelnoot
100grampepernoten
150grammascarpone
250mlslagroom
3eetlepelshoning
⅛theelepelkaneel
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Schil de mandarijnen en snij de partjes tussen de vliesjes uit.
Knijp al het sap uit de schillen en overgebleven resten mandarijn en verzamel in een kom.
Meng de koffiesiroop erdoor en zet klaar.
Verdeel de helft van de pepernoten over de glaasjes.
Besprenkel de pepernoten met 1 eetlepel sinaasappelsiroop.
Beleg elk glas met de partjes uit 1 mandarijn.
Klop de slagroom met honing tot yoghurtdikte.
Voeg de mascarpone toe en klop verder tot het mengsel lobbig is.
Schep 3 eetlepels mascarpone/slagroom mengsel op de mandarijn.
Verdeel de rest van de pepernoten over de mascarpone.
Beleg met de overige mandarijnpartjes.
Schep de slagroom mascarpone bovenop en bestrooi met kaneel.
NOTES
Meng de mascarpone met de slagroom waardoor het heerlijk luchtig wordt. Zorg dat je de mascarpone op kamertemperatuur gebruikt (anders krijg je klontjes) en de slagroom koud (anders klopt die minder goed stijf)
Snij eerst de onder en bovenkant van de mandarijn. Daardoor kun je hem neerzetten en blijft hij staan. En dat maakt het eenvoudiger om de schil weg te snijden.
Wil je dit maken als Sinterklaas al is geweest? Gebruik dan speculaasjes (ongeveer 4 per glas) in plaats van pepernoten. En je kunt de mandarijnen ook vervangen door sinaasappels als je dat lekker vindt..
Doordat de mascarpone / slagroom wordt gemengd met honing in plaats van suiker krijg je een extra smaak accent. Je kunt hem overigens ook heerlijk op smaak brengen met de koffiesiroop die je ook gebruikt om de pepernoten mee te besprenkelen.