Wortelcake één van mijn favoriete cakes, omdat hij door de wortel heerlijk smeuïg blijft en een heerlijke smaak krijgt. Deze keer met pepernoten. Een lekkere cake met Sinterklaas!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 10plakjes
calorieën 304kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
cakeblik 15 cm
Ingrediënten
250gramwinterwortel
150gramboter+ extra om in te vetten
150gramsuiker
2eierenmaat L
200grambloem
2theelepelsbakpoeder
1½theelepelsspeculaaskruiden
100grampepernoten
⅛theelepelzout
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
Vet het cakeblik in met boter
Rasp de winterpeen en doe hem in een kom.
Smelt de boter op laag vuur en zorg dat hij niet bruin wordt.
Giet de boter bij de wortel en meng alles goed door.
Schep de suiker en de eieren erbij. Goed mengen.
In een tweede kom bloem, bakpoeder, snufje zout en speculaaskruiden met een vork goed mengen.
Doe het bloemmengsel bij het wortelmengsel en met een spatel doorroeren tot al het meel nat is.
Meng de pepernoten door het beslag en giet het beslag in de vorm.
Bak 45 minuten in de oven.
Laat 5 minuten in het bakblik staan. Snijdt dan de randen los en haal de cake uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.