Pompoen cheesecake is een superlekker toetje om je Thanksgiving diner af te sluiten en daarom kan het natuurlijk niet gemist worden in de Thanksgiving recept week. Romig, zoet en heel erg lekker, dat is in ieder geval zeker.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenmin
Rusttijd 10 uuruur
Porties 8personen
calorieën 427kcal
Equipment
springvorm 23 cm doorsnede
bakpapier
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Keukenmachine met mes
Handmixer
Ingrediënten
200gramkoffie koekjes
50gramboter ongezouten
400gramroomkaas kamertemperatuur
70gramsuiker
1ei maat L
225grampompoenpuree of blokjes (zie tips
75grambruine suiker
½theelepelkoekkruiden
Optioneel
1handjevol pecannoten
slagroom
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Bak een springvorm van 23 cm doorsnede en leg een bakpapier op de bodem
Verwarm de oven (onder en bovenwarmte, zie tips) voor op 150 graden Celsius. Heb je een hete lucht oven en ga je die gebruiken verwarm dan voor naar 130 graden Celsius
Smelt de boter in een pannetje
Doe de koekjes in een blender en maal ze fijn.
Giet de boter bij de koekjes en verdeel die over de bodem van de springvorm. Met de achterkant van een lepel duw je de koekjes tot je een gladde bodem hebt.
Zet de bodem 15 minuten in de koelkast
Meng de roomkaas met de suiker tot het luchtig is (ongeveer 2 minuten kloppen)
Voeg het ei toe en meng totdat het ei goed is opgenomen.
Pureer, indien je pompoen blokjes gebruikt en geen puree, de pompoen tot een puree.
Haal ongeveer ⅔ deel van het roomkaasmengsel uit de kom en meng dat met de pompoenpuree, bruine suiker en koekkruiden (met de rest van het roomkaasmengsel doe je verder niets)
Meng totdat je een smeuïg mengsel hebt.
Giet dat in de springvorm, op de koekjes bodem
Met een lepel laat je het roomkaasmengsel zonder pompoen op de bovenkant vallen. Verspreidt die roomkaas druppels voor een mooi eindresultaat.
Met een mes trek je lijnen tussen de verschillende druppels, je krijgt dan het typerende swirl patroon (en het leuke is elke taart is anders)
Zet de cake in de oven en bak 70 - 80 minuten tot de cake gaar is.
Laat het in een gesloten oven staan gedurende 2 uur en zet het dan een nacht in de koelkast.
Optioneel
Net voor het serveren strooi je wat gehakte pecannoten over de bovenkant en versier je de cheesecake met slagroom