Lasagne, die superlekkere Italiaanse ovenschotel, is er in veel varianten. Deze variant met kip en mascarpone tomaten saus is heerlijk romig en extra lekker door de gerookte kip en spinazie.
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Mascarpone tomaten saus
Snij het uitje klein.
Pers de knoflook uit.
Pak de hapjespan en doe daar een scheutje olijfolie in.
Zet de pan op een grote pit op laag vuur.
Doe het uitje erin en bak 3 minuten.
Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit.
Pak een koekenpan. Open de blikjes tomatenpuree en doe die in de koekenpan. Zet de koekenpan op een kleine pit op laag vuur.
Roer met de pollepel goed door en bak de puree ongeveer 3 minuten. Ruik of de tomatenpuree goed is. Ruikt hij nog zuur dan moet hij nog iets langer bakken, anders is hij klaar.
Zet dan het vuur uit en doe de uitjes/knoflook bij.
Pak de hapjespan en doe daar een beetje olie in.
Schep daar de verzamelde kruiden, zout en peper en het tomatenpuree mengsel erbij, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten.
Leg hier het laurierblaadje op.
Strooi ook de suiker erbij.
Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten stoven.
Roer af en toe door de pan.
Zet het vuur uit en roer de mascarpone erdoor.
Lasagne bereiden
Verwarmd de oven voor op 220 graden Celsius.
Schep de helft van de spinazie in de schaal en verdeel de helft van de gerookte kip erover.
Schep ⅓ van de mascarpone tomaten saus in de ovenschaal.
Bedek met een laag lasagnebladen. Herhaal dit nogmaals.
Schep als laatste de tomaten mascarpone saus op de bladeren en bestrooi met geraspte kaas of plakjes mozzarella (of een combinatie hiervan).