Breng aan de kook en zet het vuur laag. Leg het laurierblaadje erop.
1 laurierblaadje
Leg het deksel op de pan en laat 45 minuten sudderen, terwijl je af en toe doorroert.
Verwijder het laurierblaadje. De bolognese saus is klaar.
Paarse spaghetti
Breng een pan met ruim water en 1 eetlepel zout aan de kook.
1 eetlepel zout
Voeg een paar druppels paarse voedingskleurstof toe.
10 druppels paarse kleurstof
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzingen gaar.
400 gram spaghetti
Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Meng de spaghetti door met de eetlepel olijfolie zodat hij niet plakt.
1 eetlepel olijfolie
Topping
Snij de voor en achterzijde van de zwarte olijven (dat wordt de buitenzijde van het oog).
10 zwarte olijven
Maak een klein rondje van de groene olijven en druk die in de zwarte rondjes.
3 groene olijven
Schep de spaghetti over de borden en schep wat bolognese saus erover.
Verdeel de mozzarella over de spaghetti en leg op elk bolletje mozzarella een oog.
150 gram mini mozzarella
Serveer meteen.
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Tomatenpuree - Door de tomatenpuree twee minuten aan te bakken wordt hij veel zoeter. Anders heeft hij een zure smaak.3. Zeewater - Volgens Italiaans gezegde kook je spaghetti in zeewater. Dat zou niet heel hygiënisch zijn, maar voeg in ieder geval 1 eetlepel zout aan het kookwater toe zodat je spaghetti meer smaak krijgt.4. Olijfolie - Voeg de olijfolie toe na het koken en niet tijdens het koken om het plakken tegen te gaan. Olie aan het water toevoegen heeft weinig tot geen zin.5. Verse Italiaanse kruiden - De kruiden kunnen aan de tak worden meegekookt. Verwijder ze dan na het maken van de saus. Wil je de kruiden in de saus laten, verwijder dan de takjes en hak ze fijn. Het laurierblad moet je altijd verwijderen.6. Tomaten - De tomaten hoeven niet vers te zijn. Soms is het zelf beter om ze uit blik te gebruiken. Groenten hebben namelijk de beste smaak wanneer ze geplukt worden in hun eigen groei seizoen. Zoals dat gebeurd bij tomaten uit blik. Maar tomaten die in Februari in het groenteschap liggen hebben minder smaak en zijn ook minder zoet. In dat geval geven de tomaten uit blik een vele betere smaak.7. Bewaren De spaghetti en de Mozzarella oogballen maak je vers. Maar de bolognese saus kun je goed bewaren. Sterker nog, hij is ook heel lekker als het geen Halloween is. Bewaar hem als volgt:
Koelkast - Laat de saus snel afkoelen en bewaar tot 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Vriezer - Hij kan ook ingevroren worden. Gebruik een luchtdicht bakje. Het blijft op deze manier tot 2 maanden goed in de diepvries. Laat in de koelkast ontdooien. TIP verdubbel de hoeveelheid en bewaar een tweede portie in de vriezer. Zo heb je eenvoudig een heerlijke Italiaanse maaltijd. En lekker gezond.
Opwarmen - Doe de saus in een steelpannetje en voeg twee eetlepels water toe. Verwarm hem op laag vuur tot hij heet is.
8. - De weergegeven voedingswaarde zijn per persoon.