Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rumpsteak met broccoli geitenkaas quiche
Andréa
Malse rumpsteak, knapperige krieltjes en een heerlijke broccoli quiche. Een gezonde maaltijd die net zo lekker smaakt als hij klinkt!
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Porties
4
personen
calorieën
1359
kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
ovenschaal
uitsteekvormpjes van 6 tot 7 cm (8 stuks)
keukenpapier
koekenpan 26 cm
aluminiumfolie
Ingrediënten
Krieltjes met gepofte knoflook
▢
800
gram
krieltjes
voorgegaard
▢
2
eetlepels
olie
▢
20
tenen
knoflook
velletje verwijderen
▢
4
takjes
rozemarijn
enkel de naalden
▢
zeezout
naar smaak
Broccoli geitenkaas quiche
▢
225
gram
hartige taart deeg
▢
2
sjalotten
in ringen gesneden
▢
400
gram
broccoli rijst
▢
200
gram
zure room
▢
200
gram
geitenkaas
▢
100
gram
semi zongedroogde tomaten
in reepjes gesneden
▢
50
gram
pistachenoten
fijngehakt
▢
2
theelepels
rozemarijn
Rumpsteaks
▢
4
rump steaks
▢
2
eetlepels
olie
▢
zout en peper
naar smaak
▢
2
eetlepels
roomboter
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Krieltjes met gepofte knoflook
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Meng de olie met de krieltjes en doe de krieltjes in de ovenschaal.
Verdeel de knoflook tussen de krieltjes.
Strooi de rozemarijn en zeezout over de aardappels.
Bak de krieltjes 35 minuten in de oven
Serveer de krieltjes met de gepofte knoflook. Maar wat nog lekkerder is: prak de knoflooktenen en meng ze door de krieltjes!
Broccoli geitenkaas quiche
Leg bakpapier op een bakplaat
Smeer de binnenkant van de uitsteekvormpjes in met olie.
Verwarm een klein beetje olie in de pan en bak de uien tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
Steek met de uitstekers rondjes uit het deeg en doe die onderin de uitsteker.
Zet deze op de bakplaat.
Schep de uien onderin het vormpje.
Meng de broccoli rijst met de zongedroogde tomaten.
In een tweede kom doe je de zure room en eieren. Verkruimel de kaas hierboven en meng alles goed door.
Meng het ei mengsel met de broccoli rijst en breng op smaak met zout en peper.
Druk de groentes in de uitsteekvormpjes.
Strooi wat gehakte pistache noten erop.
Bak 20 minuten in de oven.
Haal de mini quiches uit de uitsteekvormpjes.
Rumpsteak
Haal de rumpsteaks 30 minuten voor bereiding uit de koeling en laat ze op temperatuur komen.
Dep ze droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
Verhit olijfolie in de pan en bak 2 minuten aan een kant en draai om.
Doe de roomboter in de pan en bak 2,5 minuut aan de andere zijde.
Doe de rumpsteak samen met de jus in een ovenschaal en zet die 5 minuten in de oven.
Haal de steaks uit de oven en pak ze in in aluminiumfolie, zo wordt hij nog malser, tot de rest van het avondeten ook klaar is.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen