Een smeuïge gehaktbal in een romige jus. Lekker met wat zoute spek en zoete tijm. Een heerlijke bal bij een mooie stamppot of aardappelen met groenten.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4persons
calorieën 427kcal
Ingrediënten
1sjalotje
1teentje knoflook
75gramspek reepjesgerookt
2theelepelstijm gedroogd
4eetlepelspaneermeel
3eetlepelsmelk
1ei maat L
500gramrundergehakt
3eetlepelsboter
zout en peper naar smaak
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snipper de ui en snij de knoflook heel fijn.
Bak de spekreepjes ongeveer 2 minuten in de pan.
Voeg dan de ui toe en bak nog 3 minuten mee.
Doe de knoflook en de tijm erbij en bak alles nog eens 1 mee, terwijl je blijft roeren.
Zet het vuur uit.
Doe de paneermeel in de kom en schenk de melk erbij.
Meng dit met het ui mengsel en het ei door het gehakt.
Breng dat op smaak met zout en peper.
Rol 8 ballen van het gehakt.
Laat de boter smelten in de pan en bak de ballen bruin.
Zet het vuur laag en voeg 1 kopje heet water toe.
Leg het deksel op de pan en bak de ballen in ongeveer 20 minuten gaar. (kijk af en toe en keer ze wanneer nodig).
Haal de ballen uit de pan en maak de jus:
Maak met een houten spatel de aanbaksels los en voeg 2 eetlepels heet water toe (en eventueel nog 1 theelepel tijm). Serveer de jus met de gehaktballen.