Scones met een hint vanille rijkelijk belegt met een zelfgemaakte braam peer champagne confituur. Twee recepten speciaal gemaakt voor een High Tea de luxe
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 8scones
calorieën 514kcal
Ingrediënten
Vanille scones
375gramzelfrijzend bakmeel
1theelepelsuiker
30gramboterfijngehakt
180mlmelk
125mlwater
1vanille boon
Braam peer champagne confituur
600grambramen
500gramgeleisuiker
400grampeer
2eetlepelscitroen
100Mlchampagne
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Vanille scones
Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef de bloem en suiker in een grote kom en wrijf de boter fijn.
Doe de melk en het water in een kom.
Halveer de vanille peul en schraap de zaden eruit en voeg die bij het water melk mengsel.
Giet de melk bij het bloemmengsel.
Snij met een mes de melk door het bloem mengsel om een deeg te krijgen.
Draai het deeg een keer op een bebloemd oppervlakte en kneed lichtjes tot het glat is.
Druk het deeg uit tot een vierkant van 20 x 20 cm.
Steek met een ronde uitsteekvorm die je eerst in de bloem dipt de scones uit het deeg en plaats ze op de bakplaat.
Bak de scones 20 minuten.
Braam peer champagne confituur
Was de bramen, laat ze goed uitlekken, verwijder de steeltjes en meng met de geleisuiker.
Prak de bramen een beetje.
Schil de peer en haal de kern eruit. Snij de peer in kleine blokjes.
Voeg toe aan de bramen.
Breng de vruchten, samen met het citroensap en de champagne op hoog vuur aan de kook.
Laat het mengsel 20 minuten borrelend doorkoken terwijl je blijft roeren.
Check met de koude borden methode of de jam voldoende opstijft.
Vul de jampotten met de jam en zet op de kop.
NOTES
Om te testen of de jam dik genoeg is, laat je een druppel op het koude bord vallen. Als de druppel uitloopt is de jam nog niet voldoende ingedikt. Wanneer de druppel opstijft is de jam klaar. Hij kan dan in de potten worden gegoten. Let op dat je tussendoor het bord in de koeling houdt.
Nadat de jam in de potten is gegoten zet je ze op de kop om te zorgen dat er geen lucht bijkomt (minder snel bederf)