Een knapperig hapje gevuld met spinazie, pijnboompitjes, rozijnen en feta kaas wat heerlijk smelt in de oven. Lekker met een yoghurt dip.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 15hapjes
calorieën 10kcal
Equipment
koekenpan 26 cm
Kwastje
Frituurpan of koekenpan met zonnebloemolie
Ingrediënten
2eetlepelsrozijnen
½sjalotje gesnipperd
1eetlepelpijnboompitjes
150gramspinazie fijngesneden
3eetlepelsfeta kaas
1ei
1eetlepelpaneermeel
5vellenfilodeeg ½ pakje
zonnebloemolie
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Wel de rozijnen 10 minuten in heet water.
Zet een pan op het vuur en fruit de sjalotjes 3 minuten in een klein beetje olie.
Voeg dan de pijnboompitjes toe en rooster ze nog eens 5 minuten mee.
Was ondertussen de spinazie en schep die met aanhangend vocht bij het ui mengsel.
Laat slinken en haal de pan van het vuur.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Prak in een kom de fetakaas klein.
Voeg het eitje, de uitgelekte rozijnen en het spinaziemengsel toe en meng goed door.
Meng als laatste het paneermeel erdoor heen.
Pak een vel filodeeg en snij het in drieën.
Leg een reep voor je en schep 2 theelepels spinazie in een hoek.
Klap het deeg naar binnen zodat je een driehoek onderaan de reep krijgt. Klap die naar boven (een nieuwe driehoek) en zo verder totdat je vulling helemaal in het filodeeg is verpakt en je een driehoekje voor je hebt liggen.
Plak het driehoekje dicht door de rand te bestrijken met water.
Het pakketje kun je nu 3 minuten bij 180 graden Celsius frituren of je kunt in een pan een flinke laag zonnebloemolie verwarmen. Bak het pakketje dan 3 minuten aan beide zijden tot hij goudbruin is.
Laat even uitlekken op een keukenpapiertje en serveer meteen.