Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crema Catalana
Andréa
Crema Catalana recept: deze traditionele lekkernij uit Spanje is eigenlijk heel makkelijk om zelf te maken. Zo haal je de zon zeker in huis.
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Koeltijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Porties
4
personen
calorieën
249
kcal
Equipment
4 aardewerk schaaltjes
zeef
koelkast
Ingrediënten
▢
½
liter
melk
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
1
pijpje
kaneel
▢
2
cm
citroenschil
▢
2
eieren
▢
4
eidooiers
▢
80
gram
suiker
Karamellaag
▢
4
eetlepels
suiker
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Giet de melk samen met het vanille extract, kaneelstokje en citroenschil in een pannetje en breng aan de kook.
Zet het vuur uit en laat 15 minuten staan. Zeef het mengsel dan.
Schenk de gearomatiseerde melk weer in de pan en verwarm tot hij bijna kookt.
Klop ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en suiker tot je een luchtige lichtgele massa hebt.
Haal de pan van het vuur en schenk in een dun straaltje de melk bij de eieren, terwijl je blijft kloppen.
Schenk het weer terug in de pan en laat op laag vuur langzaam indikken.
Zeef de custard en verdeel over de schaaltjes.
Laat tenminste 2 uur afkoelen in de koelkast.
Doe de suiker voor de karamellaag in een steelpannetje en schenk daar 100 ml water bij.
Breng aan de kook op een laag vuur en laat het langzaam amber kleurig worden (blijf erbij want karamel brandt vlug aan).
Schenk de hete karamel over de koude custard, hij zal meteen uitharden.
Serveer meteen of laat hem verder koelen in de koelkast. Tik de karamel in als je de crema catalana gaat eten met de achterkant van je lepel.
NOTES
Zet alles op je lijst
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen