Een romige spaghetti carbonara met garnalen in plaats van ham. Deze pasta met garnalen is superlekker en makkelijk en snel te maken. Door de eieren niet te koken maar door de hete spaghetti te mengen krijg je een romige saus die elke sliert spaghetti omhult. Niet voor niets een klassieker in de Italiaanse keuken die iedereen lekker vindt!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Keuken Italiaans
Porties 4personen
calorieën 716kcal
Ingrediënten
400gramspaghetti
200gramgarnalen
2eieren
2eidooiers
120gramParmezaanse kaas geraspt
2eetlepelsolie
2eetlepelsboterongezouten
1rode peper
2teentjes knoflook
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Voorbereiding
Was het pepertje en verwijder de zaden. Hak hem fijn.
Verwijder het velletje van de knoflook en druk de knoflook plat met je mes.
Meng in een kommetje de eieren, eidooiers en kaas en roer goed door.
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook de pasta al dente volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 100 ml kookvocht op. Zet dat apart (maar zorg dat het warm blijft). Doe de spaghetti terug in de pan (het vuur laat je uit). Doe een deksel op de pan zodat het warm blijft.
Spaghetti carbonara met garnalen
In een koekenpan schenk je de olie en voeg je de boter toe.
Verwarm op gemiddeld vuur tot de boter is gesmolten.
Voeg dan het pepertje en de knoflook toe en bak 1 minuut, zodat het boter/olie mengsel de smaak goed kan opnemen.
Voeg dan de garnalen toe aan de koekenpan.
Roerbak de garnalen 3 minuten of tot ze roze zijn en zet het vuur dan uit.
Haal de garnalen uit de koekenpan en doe die bij de spaghetti, zonder de knoflook en peper.
Zeef het boter/olie mengsel en meng met het kookvocht dat je bewaart hebt. Giet alles over de pasta.
Pak dan het eiermengsel en schenk dat ook over de spaghetti. Meng dat er vlug doorheen.
Proef en breng, indien nodig, op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer meteen.
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten: 2. - Snel recept Dit is een heel snel recept, zorg er dus voor dat je alles klaar hebt staan zodat je alleen je spullen maar hoeft te pakken en erbij hoeft te doen.3. - Zout Voeg 1 eetlepel zout aan het water toe waar je de spaghetti in kookt. Italianen zeggen altijd dat je je pasta kookt in water zo zout als de zee.4. - Rauwe eieren Dit recept bevat rauwe eieren en is dus niet geschikt voor zwangeren, kinderen, zieken en oudere personen.5. - Spaghetti Je kunt zowel verse als gedroogde spaghetti voor dit recept gebruiken. Vervang de spaghetti door tagliatelle dat is ook heel lekker.6. - Parmezaanse kaas Een pittige kaas uit Italië. Deze kun je ook vervangen door Parmigianno reggiano als je dat lastig aan kunt komen of liever een wat mildere variant wil.7. - Lekker erbij - Een heerlijke salade met rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten smaakt hier heerlijk bij.8. - Bewaren - Omdat je rauwe eieren gebruikt in dit recept eet je het meteen op en bewaar je de restjes niet.9.- Voedingswaarden - De voedingswaarden zijn aangegeven per persoon, wanneer alle saus op gaat (en die laat je zeker niet liggen ;-).