Kinderen lusten vaak fruit, niet een stukje. Nee, als ze mogen kiezen dan kiezen ze meestal een fruitsalade. Deze salade is in ieder geval gezond en ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 12personen
calorieën 49kcal
Ingrediënten
6sinaasappels
50gramrode bessen
50gram druiven
50gram bramen
¼Meloenzoals Piel de Sapo
50gramaardbeien
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de sinaasappels doormidden en hol ze uit. Bewaar kleine stukje sinaasappels, die kun je gebruiken voor de vulling.
Was de rode bessen, druiven en bramen.
Ontkroon de aardbeien en halveer ze.
Schil de meloen en snij in kleine blokjes.
Vul de halve sinaasappels met de vruchten en probeer daarbij flink te variëren.
NOTES
Sinaasappels vormen hartstikke leuke 1 persoons bakjes. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een watermeloen uithollen en vullen met fruit bij grote gezelschappen.
Ik heb vruchten uitgezocht die niet verkleuren. Zo kun je deze salade al goed vorobereiden. Wil je dat toch gebruiken dan kun je de vruchten even door het citroensap wentelen (maar dan worden ze wel wat zuurder) of in de 7-up onderdompelen. De 7-up zorgt er ook voor dat de vruchtjes niet verkleuren.
In de zomer vul je deze bakjes met heerlijk zomers fruit. In de winter is het ook heerlijk te vullen met stukjes appel, peer en rozijnen. Bestrooi het fruit dan met kaneel voor nog meer smaak.