Deze paaseitjes cake is gevuld met heerlijke chocolade eitjes. Een makkelijk recept met dat heerlijke Paas gevoel. Simpel te maken en leuk om als Paascake te serveren bij een kopje thee of koffie.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 50 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Gang Zoete Baksels
Keuken Overige keukens
Porties 10plakjes
calorieën 320kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Mix alles op lage stand door tot de bloem net in het beslag is gemengd.
Meng dan met een spatel de chocolade-eitjes door het beslag.
14 chocolade eieren
Schenk alles in de bakvorm en zet deze in de oven.
Bak 50 minuten en controleer of de cake gaar is met een satéprikker.
Laat de cake 5 minuten rusten en verwijder dan de bakvorm.
Zet de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
NOTES
1. Wil je Paaseitjes cake maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - Chocolade eitjes Varieer naar hartenlust in smaak, puur, melk en wit. Gebruik geen chocolade-eitjes met zachte vulling.3. Alternatieven -
Bloem en bakpoeder - Je kunt bloem en bakpoeder ook vervangen door 200 gram zelfrijzend bakmeel.
4. Check op gaarheid - Check of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er droog uit, dan kun je de cake uit de oven halen.5. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 160 °C. Bij een heteluchtoven is 140 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Bewaren
Kamertemperatuur - Pak de cake in aluminiumfolie en bewaar hem drie dagen bij kamertemperatuur.
Diepvries - Je kunt de cake ook invriezen. Eerst aluminiumfolie om de cake en vervolgens stop je alles in een plastic zak. De cake blijft drie dagen goed.
Niet - Cake is niet lekker uit de koelkast dus bewaar hem daar niet.
7. - Voedingswaarde Uit deze cake kun je 10 plakjes snijden. De voedingswaarden zijn per plakje cake.