Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische rookworst smoor
Andréa
Verenig Indisch eten met de Hollandse pot en je kunt Indische Rookworst smoor krijgen. Een super Nederlands stuk vlees met een oriëntaals accent.
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indonesisch, Nederlands
Porties
4
personen
calorieën
419
kcal
Equipment
koekenpan 26 cm
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
100
ml
ketjap medja
▢
4
eetlepels
azijn
▢
4
eetlepels
palmsuiker
▢
3
kruidnagels
▢
½
theelepel
nootmuskaat
geraspt
▢
350
gram
rookworst
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe in een hapjes pan een scheutje olie en verhit die tot hij heet is.
1 eetlepel zonnebloemolie
Bak de ui glazig (ongeveer 3 minuten roerbak de knoflook dan nog 1 minuut mee.
1 ui,
2 teentjes knoflook
Leg de rookworst erin en bak die aan beide zijde licht aan.
350 gram rookworst
Voeg dan de palmsuiker, azijn, ketjap, kruidnagels en nootmuskaat toe.
100 ml ketjap medja,
4 eetlepels azijn,
4 eetlepels palmsuiker,
3 kruidnagels,
½ theelepel nootmuskaat
Laat 15 minuten smoren met de deksel op de pan.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen